Sportski centar „Soko“ Sombor

Sportski centar „Soko“ Sombor

Objekti

Sokolski dom

Glavna zgrada

Sokolski dom (nekadašnji „Partizan“) izgrađen je 1925. godine i predstavlja reprezentativno zdanje od kulturnog i istorijskog značaja. U objektu su smeštene kancelarije uprave Sportskog centra „Soko“ Sombor, a korisnici kancelarija su Sportski savez grada Sombora, Fudbalski klub Radnički, Rukometni savez grada Sombora, Udruženje ribolovaca i Opštinski fudbalski savez. U okviru Sokolskog doma nalazi se: velika sala, mala gimnastička sala, sala za dizače tegova, otvoreni teren sa veštačkom travom, otvoreni betonski teren za rukomet i otvoreni teren za košarku sa tartan podlogom. Prateću infrastrukturu Sokolskog doma čine 8 svlačionica, ugostiteljski objekat, kancelarijski prostor i sala za sastanke.

Detaljnije

Gradski stadion

Glavni teren

Objekat se nalazi na Staparskom putu bb i zauzima površinu od oko 31.200 kvm. Poseduje tri terena za fudbal, glavni i dva pomoćna, kao i atletsku stazu. Objekat poseduje svlačionice i klupske prostorije. U toku je izgradnja istočne tribine sa novim svlačionicama i klupskim prostorijama. Korisnik objekta je Fudbalski klub „Radnički“. Na objektu se obavljaju trenažni procesi i zvanične utakmice različitih uzrasnih kategorija od pionira do seniora. Takođe, na objektu trenažne procese i zvanična takmičenja održava Atletski klub „Maraton“.

Detaljnije

Fudbalsko igralište „ŽAK“

Klupske prostorije

Fudbalsko igralište „ŽAK“ predstavlja objekat ukupne površine oko 15.700 kvm, sa glavnom zgradom površine 250 kvm. Poseduje glavni fudbalski teren i jedan pomoćni teren. Korisnik objekta je Fudbalski klub “ŽAK” i na objektu se obavljaju trenažni procesi i zvanične utakmice različitih uzrasnih kategorija od pionira do seniora. Takođe, na objektu trenažne procese i zvanična takmičenja održava Fudbalski klub „Metalac“.

Detaljnije

Teniski tereni „ŽAK“

Teniski tereni

Tereni se nalaze u parku Ive Lole Ribara u Karađorđevoj ulici i zauzimaju površinu od 15.695 kvm. Na objektu postoji 9 teniskih terena od kojih su 7 terena sa teniskom šljakom i 2 terena sa plastičnom podlogom. Prateću infrastrukturu objekta čine svlačionice i ugostiteljski objekat. Korisnik objekta je Teniski klub „ŽAK“ i na objektu sprovodi školu tenisa, rekreaciju za građane, a održavaju se i zvanični teniski turniri.

Detaljnije

Gradsko kupalište „Štrand“

Olimpijski bazen

Gradsko kupalište „Štrand“, nalazi se na Velikom bačkom kanalu i izgrađeno je tridesetih godina XX veka. Ukupna površina objekta iznosi 16.500 kvm. Gradsko kupalište „Štrand“ poseduje dva bazena: olimpijski i dečiji. Prateću infrastrukturu Gradskog kupališta „Štrand“ čine kabine za presvlačenje, ugostiteljski objekat, dečije igralište, teren za odbojku i fudbal na pesku. Korisnik objekta je Vaterpolo klub „Polet“ Sombor.

Detaljnije

Otvoreni bazen „Mostonga“

Olimpijski bazen

Otvoreni bazen „Mostonga“ izgrađen je 1981. godine. Ukupna površina objekta iznosi 18.000 kvm. Otvoreni bazen „Mostonga“ poseduje olimpijski i dečiji bazen. Prateću infrastrukturu otvorenog bazena čine kabine za presvlačenje, ugostiteljski objekat, dečije igralište, teren za odbojku na travi, košarku i mali fudbal.

Detaljnije

Zatvoreni bazen „Mostonga“

Veliki bazen i tribine

Zatvoreni bazen „Mostonga“ izgrađen je 1981. godine, a 2009. godine je izvršeno značajno renoviranje objekta. Ukupna površina objekta iznosi 2.800 kvm. Zatvoreni bazen „Mostonga“ poseduje veliki i mali bazen. Prateću infrastrukturu zatvorenog bazena čine tribine kapaciteta 300 gledalaca, 4 svlačionice, kabine za presvlačenje i ugostiteljski objekat.

Detaljnije

Gradska hala „Mostonga“

Spoljašnji izgled

Gradska hala „Mostonga“ izgrađena je 1981. godine, a renovirana 2005. godine. Ukupna površina objekta iznosi 5.000 kvm. U okviru hale nalazi se: velika sala, ofo sala, sala za borilačke sportove, mala sala i sauna. Prateću infrastrukturu čini 13 svlačionica, pres sala, ugostiteljski objekat, kancelarijski prostor i sportski dispanzer. U sklopu Gradske hale „Mostonga“ nalazi se Fitnes centar (15 × 7 m), opremljen savremenim spravama za vežbanje.

Detaljnije

Klizalište

Klizalište

U zimskom periodu godine u dvorištu Sokolskog doma postavlja se mobilno klizalište dimenzija 15 × 30 metara sa zaštitnom ogradom. Kapacitet klizališta je 130 klizača. Formirana ledena ploča zadržava svoj kvalitet do temperature od 12 °C. Na klizalištu je moguće iznajmiti klizaljke a klizačima su na raspolaganju klizaljke sa brojevima od 26 do 50.

Detaljnije

Šahovski dom

Prostorije

Šahovski dom je lociran u centru grada Sombora u Čitaoničkoj ulici. Zgrada i dvorište obuhvataju površinu od 1.034 kvm. Površina poslovnog prostora je oko 210 kvm. Korisnik objekta je Somborski šahovski klub koji u objektu ima opremljene prostorije u kojima se odvijaju šahovska takmičenja i zvanični turniri.

Detaljnije

© 2014 Sportski centar „Soko“ Sombor web design & development Tacit