Spa&Wellness

СПА центар

Добро дошли у СПА центар на Затвореном градском базену. Модерно опремљен и пријатан амбијент омогућиће вам максималну релаксацију и опуштање. На располагању вам је слана соба, финска сауна, парно купатило, ђакузи када, тепидаријуми и ароматични туш са криотерапијом.

Слана соба

Слана соба, позната и као халотерапија, пружа бројне добробити за дисајне путеве и кожу, укључујући смањење упала и отицања, олакшавање дисања код астме, алергија и респираторних проблема, те побољшање квалитета коже код разних кожних стања. Време коришћења слане собе варира у зависности од индивидуалних потреба, а обично се препоручује боравак од 30 до 60 минута у једној сесији. Препоручује се понављање третмана у размацима од неколико дана или седмица како би дала најбоље резултате.

Тепидаријум

После пливања у базену на располагању су вам топле клупе које служе за опуштање мишића и загревање тела пред улазак у сауну. Температуре клупа су од 37 до 39 степени Целзијуса односно загрејане су до приближне температуре тела. Тиме се постиже опуштање мишића и нервног система. Тело се загрева без знојења, а услед топлоте крвни судови се шире, што побољшава проток крви и јача имунитет. Препоручена дужина коришћења је од 15 до 20 минута.

Финска сауна

Након коришћења тепидаријума, када вам се тело привикне на вишу температуру, посетите финску (суву) сауну са температуром ваздуха око 90°Ц и са ниском влажношћу ваздуха која износи од 10 до 15 %. Потребно је да кожа корисника сауне буде сува како би процес ослобађања штетних материја и вишка течности из организма почео раније. Боравак у сауни убрзава метаболизам и хемијске процесе у телу, побољшава изглед и стање коже и појачава детоксикацију организма. Обавезна је употреба пешкира. Препоручено време коришћења је од 10 до 15 минута.

Ђакузи када

Хидромасажни када, познатија под називом јakuzzi, благотворно делује на тело и ум, смањењује стрес и напетост, побољшава циркулацију крви, ублажује болове у мишићима и зглобовима те опушта и ревитализације тело. Препоручује се да појединац не проводи више од 15 до 20 минута у јakuzzi како би тело имало времена да се охлади и хидрира (када попијете течности). Такође, треба пазити на температуру воде, која не би требало да буде превисока како би се избегло прегревање тела.

Парно купатило

Додатни процес чишћења тела наставите у парном купатилу које је идеално за особе које болују од бронхитиса, алергија, синусних упала, кашља и других дисајних проблема. Најделотворнији утицај парног купатила на организам је на температури од 45 – 48⁰ Ц, а влажност ваздуха достиже 100%. Препоручено време коришћења је од 15 до 20 минута и након тога следи обавезно туширање млаком до хладном водом како би се тело стимулисало.

Ароматични туш и криотерапија

Усмеравањем млаза воде у тачно одређени део телаумањите напетост у врату и раменима и уживајте у ароматичном туширању. Криотерапија ублажава отицање и смањује осетљивост на бол. Снижава температуру коже и умањује активност нерва. Такође, побољшава циркулацију. Протрљајте болно место ледом неколико минута и осетите предности криотерапије.

Ценовник спа центра

1.000 РСД

понедељак-петак

Дневна улазница

 • радним даном од 11-22 часова
 • без заказивања
 • улазница важи за 1 особу
 • доплата за пешкир и баде мантил: 200 дин
063 11 55 416

1.200 РСД

субота и недеља

Дневна улазница (викенд)

 • суботом од 11-22 и недељом од 11-16 часова
 • без заказивања
 • улазница важи за 1 особу
 • доплата за пешкир и баде мантил: 200 дин
063 11 55 416

5.000 РСД

закуп термина

Закуп термина до 2 сата

 • суботом од 20-24 и недељом од 16-22 часова
 • резервација обавезна
 • цена закупа до 5 особа
 • доплата по особи: 1.000 дин
063 11 55 416